Президент України Петро Порошенко сподівається, що в п'ятницю, 5 вересня, тристороння контактна група почне переговори про процес мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, а також будуть зроблені реальні кроки для досягнення миру. Про це він заявив під час зустрічі з українцями, звільненими з лівійського полону, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

«Я покладаю велику надію на те, що в п'ятницю в Мінську буде розпочато мирний процес», - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що Україна не давала ніякого приводу для того, щоб спровокувати агресію проти себе.

«Весь світ знає, що Україна є країною, яка чітко дотримується зобов'язань, міжнародного права і яка сьогодні об'єктом агресії з боку сусідньої держави», - зазначив Президент, висловивши надію на те, що нарешті вдасться припинити постійне порушення домовленостей, розстріл полонених, мирного населення, знищення навчальних закладів та інших об'єктів інфраструктури.

Глава держави підкреслив, що досягнення миру сьогодні є першочерговим завданням. «Перше завдання - це мир. Сьогодні о 5:00 у зв'язку з різницею в часі ми говорили з президентом Путіним про те, яким чином ми можемо зупинити жахливі процеси. Не можна заперечувати те, що люди повинні перестати гинути», - заявив Президент.

Порошенко підкреслив, що миру в Україні хочуть всі громадяни, тому він буде боротися за мир. «Народ України повністю «за», політикани хочуть пограти у війну. Але я хочу сказати, що не дам цього зробити. Ми повинні разом боротися за мир», - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, на минулих 1 вересня в Мінську переговорах контактної групи з урегулювання ситуації на сході України обговорювалися питання подальшого звільнення осіб, затриманих в ході конфлікту, а також доставки гуманітарної допомоги за можливої участі Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом