Столична прокуратура розслідує викачування технологічної нафти із системи нафтопроводів і з'ясовує наявність ознак злочину з боку посадових осіб, які дали відповідні розпорядження. Про це ForUm'у повідомили у прес-службі прокуратури міста Києва.

«Прокуратурою міста Києва, в порядку ст. 214 КПК України, розглянуто матеріали перевірки дотримання вимог Закону України «Про трубопровідний транспорт» та постанови Кабінету Міністрів України «Про деякі питання діяльності НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Укртранснафта» від 30.09.2009 №1483-р службовими особами ПАТ «Укртранснафта» під час витіснення з магістральних трубопроводів 675 тис. тонн технологічної нафти, що надійшли з Генеральної прокуратури України», - повідомили ForUm'у.

Крім того, відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

«За результатами розгляду зазначених матеріалів 05.08.14 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №4201400000000978 внесено відомості за фактом заволодіння шляхом зловживання своїм службовим становищем службовими особами ПАТ «Укртранснафта», за сприяння керівництва Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, чужим майном в особливо великих розмірах, за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України», - відзначили в прокуратурі.

Також у прокуратурі повідомили, що досудове розслідування триває.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України перевіряє законність відкачування оператором українських нафтопроводів ВАТ «Укртранснафта» 606 тис. тонн технологічної нафти з трубопроводів у власні сховища.

Як відомо, раніше з'явилася інформація про те, що оператор нафтопроводів України ВАТ «Укртранснафта» відкачав 606 тис. тонн технологічної нафти з трубопроводів у власні сховища, а також на Кременчуцький НПЗ (ПАТ «Укртатнафта», Полтавська обл.), Дрогобицький НПЗ (НПК «Галичина», Львівська обл.) і Надвірнянський НПЗ (ПАТ «Нафтохімік Прикарпаття», Івано-Франківська обл.), які контролюються групою «Приват» Ігоря Коломойського.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом