Викачування нафти компанією «Укртранснафта» - це перевищення службових повноважень губернатора Дніпропетровської області. Таку думку в коментарі Forum'у висловив політолог Дмитро Джангіров.

«Технічну нафту викачувала «Укртранснафта» з різних трубопроводів. І якщо з Лисичанськом ситуацію можна було виправдати, то викачування з інших трубопроводів - це відверте мародерство, користуючись воєнною обстановкою. Навіть з технічної точки зору це дуже небезпечно. У трубах має залишатися певна кількість технічної нафти. А Коломойський вирішив її у себе в Кременчуці переробити», - сказав Джангіров.

При цьому, експерт зазначив, що голова Дніпропетровської ОДА зробив це без узгодження з Кабміном.

«Тут як мінімум самоправство, перевищення службових повноважень, що спричинило збитки. Між іншим, збитків більш ніж на 180 млн. Я кажу про цю цифру, тому що за 180 млн Юлія Володимирівна (Тимошенко - Ред.) отримала 7 років позбавлення волі. Коломойський тоді тягне на довічне», - зазначає він.

«А з політичної точки зору губернатор Дніпропетровської області став великою проблемою і для влади в цілому, і для президента з прем'єром зокрема. І як власник приватної армії, і як великий бізнесмен, що має значні борги перед державою, які він не збирається виплачувати, і як людина, яка рейдерськими методами середини 90-х продовжує діяти в умовах обмежених ресурсів країни. Хочеться вірити, що будуть розслідування стрибків гривні за Кубіва. Тоді кожна третя гривня рефінансування потрапляла «ПриватБанку». Потім ці гроші опинялися на валютній біржі, розгойдуючи курс. Ця кримінальна справа - це початок, перший дзвоник», - прогнозує політолог.

Нагадаємо, що генеральний прокурор України Віталій Ярема підтвердив інформацію про порушення кримінальної справи за фактом викачування технічної нафти компанією «Укртранснафта».

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом