Результати генетичної експертизи підтвердили смерть російського фотокореспондента Андрія Стеніна сході України. Про це повідомляє прес-служба Слідчого комітету РФ.

У рамках розслідування кримінальної справи за фактом зникнення фотокореспондента МІА «Росія сьогодні» отримано висновок судово-медичної та молекулярно-генетичної експертиз. Згідно з висновками експертів, фрагменти останків одного із загиблих на сході України належать Андрію Стеніну, йдеться в повідомленні відомства.

СКР зазначає, що тільки 27 серпня ополченцям вдалося передати в розпорядження російського слідства пакет з фрагментами обгорілих решток п'яти осіб, виявлених у зруйнованому автомобілі.

Слідство має намір не лише встановити всі обставини загибелі Андрія Стеніна, але й конкретних винних осіб, які підлягають притягненню до кримінальної відповідальності, заявив керівник прес-служби Слідчого комітету Володимир Маркін.

Фотокореспондент «Росії сьогодні» Андрій Стенін, який працював у Донецьку, Слов'янську та інших містах сходу України, не виходив на зв'язок з 5 серпня.

Нагадаємо,11 серпня посольство Російської Федерації в Києві спрямувало в Міністерство закордонних справ України ноту з проханням надати інформацію про місцеперебування російського фотожурналіста Стеніна.

Також представник Організації з безпеки і співробітництва в Європі щодо свободи засобів масової інформації Дуня Міятович вимагала відпустити журналіста.

Головне слідче управління Слідчого комітету Росії не виключало, що журналіста Стеніна викрала Нацгвардія.

Раніше радник глави Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко заявляв, що фотокореспондент агентства МІА «Росія сьогодні» Андрій Стенін, який зник на сході України, заарештований українськими спецслужбами.

Міністерство закордонних справ Російської Федерації вимагало від Києва офіційно проінформувати російську владу і МІА «Росія сьогодні» про місцеперебування і стан зниклого Стеніна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом