Росія не зацікавлена в тому, щоб така держава, як Україна, розвалювалася. Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

«Ми не зацікавлені в тому, щоб розвалювати державу. Ми не зацікавлені в тому, щоб де б то не було права людини не могли бути забезпечені. І те, що зараз відбувається всередині України, то, що Міжнародний Комітет Червоного Хреста засвідчив як внутрішній збройний конфлікт, це змушує нас керуватися тими підходами, які закріплені в міжнародному праві - припинення вогню і початок переговорів», - сказав він.

«Ми не можемо не поважати волю українського народу. Але цей народ повинен дійсно отримати можливість не в умовах війни, не під бомбардуваннями, а в умовах перемир'я, припинення вогню подивитися, наскільки можливо досягти домовленості, які не будуть нав'язуватися», - зазначив Лавров, повідомляє РІА «Новости».

За його словами, «ми хочемо, щоб росіяни в Україні разом з українцями, разом з угорцями, разом з румунами, жили так, як вони звикли жити, щоб їх поважали, щоб їх права були забезпечені».

Нагадаємо, 26 серпня Президент України Петро Порошенко закликав Росію, Білорусь і Казахстан підтримати його мирний план врегулювання ситуації в Донбасі і заявив про готовність до обговорення різних варіантів такого врегулювання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

64
Теги