Президент України Петро Порошенко достроково припинив повноваження Верховної Ради сьомого скликання, повідомляє прес-служба Глави держави.

За словами Порошенка, це рішення він прийняв з урахуванням очікувань переважної більшості громадян України і на виконання власного слова, яке давав, балотуючись на посаду Президента, а також у суворій відповідності зі статтею 90 Конституції України.

Він також зазначив, що вибори нового парламенту відбудуться 26 жовтня 2014 року.

«В цілому склад Верховної Ради не відповідає політичним настроям українського суспільства. Суспільство настільки швидко змінилося, що депутати не встигають за його історичним кроком», - зазначив Порошенко.

Президент також підкреслив, що багато депутатів, які засідають або налічуються в Раді - якщо не прямі спонсори і спільники, то прихильники членів незаконних збройних формувань, що діють на сході країни.

«Голосування 2012 року, коли обиралася ця Рада, не було ні чесним, ні демократичним, ні прозорим. Воно просто не відповідало європейським стандартам. Тому критично низьким виявився потенціал чинної Верховної Ради. Це ще один аргумент на користь перевиборів», - підкреслив Порошенко.

Водночас він зазначив, що позачергові вибори не означають, що з чинної Верховної Ради знімається відповідальність за долю країни.

«Депутати будуть працювати до обрання нового парламенту. Головне, що їм ще треба зробити - це вже у вересні ратифікувати Угоду про асоціацію з Європейським союзом», - зазначив Президент.

Як раніше повідомляв ForUm, підстави для розпуску Ради настають 24 серпня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом