Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета, який подав сьогодні у відставку, не встиг зрозуміти, чим міністерство відрізняється від корпорації. Таку думку в коментарі Forum'у висловив екс-заступник міністра економіки України Володимир Рябошлик.

«Розширеною інформацією я не володію, але з тих фактів, що я знаю, на жаль, все відбувається, як у тому віршику про боротьбу з бюрократією: «загалом, щоб скоротити, треба збільшити». Скорочення бюрократії супроводжується створенням нових посад для своїх людей. Фактично виходить, що під П'ятницького створили нову посаду в Міністерстві економіки. І безвідносно до позиції Шеремети такі дії і тенденції - неправильні. Формально Шеремета це використав як привід, щоб піти у відставку», - зазначив він.

За словами Рябошлика, діяльність Міністерства економіки на чолі з Шереметою була більше організаційною.

«Його ще однією важливою функцією повинно бути і макроекономічне реформування, повинні бути ініціативи і по лінії податків, фінансів, економічної політики. певною мірою у нього було і мало часу. Адже його величезний досвід роботи у фірмах, західних корпораціях - це, з одного боку, плюс. Але з іншого - потрібен було час, щоб зрозуміти, чим відрізняється міністерство від корпорації, що це за структура і що там можна дійсно зробити. Йому не вистачило часу на це», - зазначив Рябошлик.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

44