Урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій П'ятницький підтвердив своє призначення на нову посаду Торгового представника України, завданням якого стане просування і захист інтересів українських товаровиробників на закордонних ринках. Про це він заявив в ході брифінгу в Кабінеті Міністрів.

«Так, призначили. Але поки не оприлюднені документи. Незабаром буде оприлюднено положення про Торгового представника», - сказав П'ятницький.

Він підкреслив, що до вчорашнього дня виконував функції урядового уповноваженого з питань євроінтеграції і працював по лінії Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

«Я далі буду працювати з усіма департаментами, які працюють з торгових питань», - сказав П'ятницький, повідомляє «УНІАН».

Він зазначив, 20 серпня уряд ухвалив рішення про створення нового для України інституту - Торгового представника. «Але це не наша вигадка. Це бажання створити і посилити систему координації наших зусиль на зовнішніх ринках. На сьогодні це відображення світового досвіду. Створення такого інституту - це вимога часу, тим більше що ми вже пройшли шлях від членства в СОТ і сьогодні перебуваємо напередодні ратифікації Угоди з ЄС», - сказав П'ятницький.

Він зазначив, що розраховує на новій посаді реалізувати вже напрацьований досвід.

«Наші завдання - сконцентруватися на просуванні інтересів України на зовнішніх ринках. Це теж спроба відповідати вимогам часу. Створюється ціла мережа, яка включає зусилля уряду, бізнесу та галузевих асоціацій. Ми плануємо відновити інститут торгових представників за кордоном. Але ми говоримо про концентрації зусиль на найбільш важливих ринках - ЄС, США, Китай, Туреччина», - сказав П'ятницький, зазначивши, що правовою базою роботи стануть правила торгівлі СОТ.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів 20 серпня ввів інститут Торгового представника України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

192