Спусковий модуль «Філа» виявив на кометі органічні молекули, які можуть брати участь в утворенні життєво важливих сполук. Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на The Wall Street Journal.

З'єднання виявив один з інструментів «Філа». Вони містять атоми вуглецю. Вчені аналізують дані, намагаючись зрозуміти, чи є виявлені речовини простими, як метан або метанол, чи складними (наприклад, амінокислотами). Також вчені досліджуватимуть дані зразків ґрунту комети.

Дослідження комети необхідно для вивчення еволюції ранньої Сонячної системи, оскільки її матерія практично не зазнала змін в останні 4,5 мільярда років. Крім того, вона може пролити світло на питання про зародження життя на Землі і появу на ній води. Вчені досліджують її еволюцію в залежності від відстані до Сонця.

Як раніше повідомляв ForUm, апарат «Розетта» відправився в космос 10 років тому, у березні 2004 року. За цей час він подолав загалом близько 6,4 млрд км. У серпні цього року «Розетта» стала першим в історії космічним апаратом, який вийшов на орбіту комети. 12 листопада успішно сів на комету 67P/Чурюмова-Герасименка, ввечері 14 листопада відновив контакт з космічним зондом «Розетта» і передав нову порцію даних з поверхні комети.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

80