Столичні оперативники затримали 25-річного раніше судимого уродженця Чернігівської області в одному з відділень пошти з посилкою, в якій була партія зброї.

Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС в Києві.

«У посилці, яку отримала людина, правоохоронці виявили згорток і сім картонних коробок, в яких було більше 40 різних гранат, шість ручних протитанкових гранатометів, 35 запалів і майже 5000 патронів різного калібру», - йдеться в повідомленні.

Як розповів начальник столичної міліції Олександр Терещук, в ході подальшої роботи співробітники карного розшуку виявили на орендованій квартирі затриманого більше 3,5 тисяч патронів різного калібру, понад 20 гранат, а також запали і магазини до автомата Калашникова. Також правоохоронці вилучили ноутбуки та мобільні телефони.

За словами зловмисника, він разом з товаришем входив до організації «Оплот». «Недавно його друг (затриманого - Ред.) поїхав на схід України і попросив отримати кілька посилок у Києві, пообіцявши забрати їх до Дня Незалежності. Чи дійсно затриманий знав, що саме знаходиться в посилках - встановить слідство», - підкреслили в міліції.



Наразі все вилучене приєднано до матеріалів кримінальної справи як речові докази, зброю та боєприпаси направлено в НДЕКЦ ГУМВС України в місті Києві для проведення експертизи.

За даним фактом порушено кримінальне провадження за статтею 263 Кримінального кодексу України - «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

Правоохоронці встановлюють канали надходження зброї до столиці і плани подальшого застосування, а також осіб, причетних до вказаного факту. Особу відправника вже встановлено, вживаються заходи щодо його затримання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом