За перше півріччя 2014 року експорт української продукції в Європейський союз зріс на 1,3 млрд дол., а в Російську Федерацію - зменшився на 2,5 млрд доларів. Про це, як повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час зустрічі з представниками найбільших сільськогосподарських товаровиробників України, яка відбулася в Черкаській області.

«За перше півріччя у нас виріс експорт до Європейського союзу на 1,3 мільярда доларів США і зменшився  - в Росію на 2,5 мільярда доларів США», - повідомив Яценюк.

Це означає, зазначив глава уряду, що підприємці шукають вихід на європейські ринки.

«Не вистачає, звичайно, інституційної спроможності влади та інвестиційної спроможності вашої, щоб йти на ринки ЄС. Дайте мені відповідь, що треба від нас, який документ підписати, щоб збільшити обсяги експорту до країн-членів ЄС», - підкреслив Яценюк.

Нагадаємо, 27 червня Україна підписала Угоду про асоціацію та заключний акт з Європейським союзом.

З 23 квітня Європейський союз в односторонньому порядку відкрив свої ринки для українських товарів. При цьому Україна не відкрила свій ринок і зберегла всі захисні заходи щодо європейських товарів при поставках в Україну.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом