Гуманітарна ситуація у Східній Україні погіршується з кожним днем, гинуть невинні люди, кількість внутрішньо переміщених осіб і біженців різко зростає, заявив генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд в листі, який він направив 19 серпня міністрам закордонних справ країн - учасниць Ради Європи.

«Мій обов'язок як генерального секретаря Ради Європи - докласти всіх зусиль для допомоги нашим державам-членам у забезпеченні того, щоб права, гарантовані Європейською конвенцією з прав людини, ефективно реалізовувалися, і для захисту всіх переміщених осіб, незалежно від того, хто вони і де живуть», - сказано в листі Ягланда, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

У ньому також наголошується, що Ягланд закликав держави-члени РЄ активізувати гуманітарну допомогу в регіоні за сприяння Управління Верховного комісара ООН у справах біженців та Міжнародного Червоного Хреста і в координації з органами влади.

Посилаючись на зустріч міністрів закордонних справ України, Росії, Німеччини та Франції в Берліні 17 серпня, Ягланд заявив: «Я закликаю всі сторони продовжити діалог щодо знаходження політичного вирішення кризи».

Як повідомляв ForUm, кількість загиблих в результаті бойових дій в Україні склала до 2086 осіб станом на 13 серпня, згідно з даними ООН.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

35