Головне слідче управління Слідчого комітету Росії порушило кримінальну справу за фактом викрадення в Україні фотокореспондента редакції міжнародного інформаційного агентства «Россия сегодня» Андрія Стеніна.

Як повідомляє прес-служба СК РФ, справу порушено за ст.126 КК РФ.

За даними відомства, Стенін перебував у відрядженні в Україні з 13 травня і виконував редакційні завдання, працюючи в Києві, Луганську, Донецьку, Маріуполі, Шахтарську, Слов'янську та інших містах. Останній раз від нього було отримано матеріал 5 серпня, після чого журналіст перестав виходити на зв'язок з редакцією.

«Слідство вживає заходів щодо встановлення місцеперебування Стеніна й осіб, що вчинили його викрадення. Перевіряється версія причетності до захоплення російського журналіста бійців Нацгвардії і силових структур України».

В рамках кримінальної справи для з'ясування всіх обставин зникнення фотокореспондента у відповідності до норм російського кримінально-процесуального законодавства слідство має намір негайно звернутися із запитом про правову допомогу до компетентних органів України, відзначили в СК РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом