Кошторис витрат на організацію заходів до Дня Незалежності досі не складено через те, що ще не визначено місце їх проведення. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу заявив міністр культури Євген Нищук.

«Чіткого кошторису ще немає, зараз по Казначейству майже нічого не проходить. Більшість запланованих заходів поки не мають кошторису. Все робиться, грубо кажучи, в кредит», - зазначив він.

За словами Нищука, остаточна сума буде затверджена після того, як чітко визначать місце святкування. «Поки що ми в підвішеному стані через ситуацію на Майдані», - зазначив він.

Разом із тим міністр упевнений, що попередня сума святкування буде значно меншою за мільйон, як це було в попередні роки. «Для технічного забезпечення виставки треба близько 100 тис. грн, для концерту на Майдані, щоб зробити сцену - близько 300 тис. На Софійській площі сцена і весь захід у цілому - також у межах цих цифр», - уточнив він.

У той же час Нищук не зміг точно відповісти на запитання, чи проводитиметься у центрі Києва військовий парад. «Можливо братиме участь у параді військова техніка та авіація, але остаточно це в останній момент підтвердить Міністерство оборони», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, уряд затвердив план заходів з підготовки та відзначення 23-ї річниці Незалежності України.

 

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом