Народний депутат України, член парламентської депутатської групи За мир і стабільність, голова Підкомітету Верховної Ради з питань дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Віталіна Дзоз вважає, що Україна стоїть на порозі демографічної катастрофи.

«Сьогодні нерідко говорять про можливість економічного дефолту України, про політичну кризу, про загрозу гуманітарної катастрофи в країні. Але, на жаль, мало хто замислюється про те, що насувається справжня демографічна трагедія», - цитує слова політика прес-служба.

За словами нардепа, Україна сьогодні входить до п'ятірки країн світу, населення яких зменшується з вражаючою швидкістю. «За прогнозами міжнародних дослідницьких компаній, до 2050 року чисельність населення України скоротиться майже на чверть. Це означає, що через 35 років у країні житиме лише трохи більше 35 мільйонів жителів», - зазначає Дзоз.

Народний депутат підкреслює, що соціальна політика сьогоднішнього дня зовсім не сприяє зростанню чисельності населення країни. «Підвищення комунальних тарифів, зростання цін на продукти, ліки, скорочення виплат молодим матерям... Такі «реформи» в соціальній сфері недалекоглядні і ведуть тільки до погіршення демографічної ситуації», - переконана парламентарій, повідомляє «Корреспондент.нет».

«Безумовно, важкий відбиток на демографію накладуть і військові дії, які зараз тривають на південному сході країни. Гинуть солдати з обох боків. Ці хлопці - це наші сини, батьки, брати. Гине мирне населення і, що найстрашніше, гине багато дітей. Багато жителів південного сходу залишають свої домівки та в пошуках укриття тікають у сусідні країни. Ніхто не знає, скільки з них потім повернеться на Батьківщину», - каже Дзоз.

Нардеп вважає, що якщо військові дії на Донбасі триватимуть і надалі, то на Україну чекає не тільки гуманітарна, але й демографічна катастрофа. «Нікому буде відновлювати понівечений ракетними ударами Донбас. Нікому буде відновлювати Україну і будувати наше майбутнє. Щоб цього не сталося завтра, про це треба думати і пам'ятати сьогодні», - підсумувала політик.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

404