Співробітники міліції спільно з працівниками Управління СБУ в Харківській області затримали на в'їзді до Харкова автомобіль, в якому були бойові димові шашки і набої.

За даними відділу зі зв'язків з громадськістю Управління МВС в Харківській області, автомобіль з державними номерними знаками Сумської області був затриманий на посту ДАІ в селищі Пісочин.

Оглядаючи речі пасажирів, правоохоронці виявили і вилучили 3 бойові димові шашки, корпус гранати Ф-1 без запалу і близько 200 набоїв різних калібрів.

Під час перевірки документів з'ясувалося, що водієм автомобіля «Шкода Октавіа» є 36-річний житель Сумської області. Разом зі своїм товаришем - 47-річним мешканцем Полтавської області - вони прямували транзитом через Харківську в Луганську область.

Чоловіків доставили в Харківський райвідділ для з'ясування всіх обставин події. За словами підозрюваних, боєприпаси вони знайшли на узбіччі однієї з доріг області.

Вилучене відправлено експертам-криміналістам. Цей факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років. Ведеться слідство.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

92