Радикальний парламенту доведе до розвалу країни. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив народний депутат України Олександр Голуб.

«Все залежатиме від того, як і в яких умовах пройдуть вибори. Якщо вони проходитимуть в умовах війни найближчим часом, дійсно, велика ймовірність, що представники радикальних партій, неважливо яких, отримають значну кількість голосів і диктуватимуть свою волю парламенту», - зазначив нардеп.

Однак, за його словами, очевидно, що такий парламент довго не зможе проіснувати.

«Радикальні партії, як правило, вкрай популістські. Виконати обіцянки, які дають, безумовно, не зможуть. Ситуація в країні буде погіршуватися», - підкреслив парламентарій.

Він також не виключає, що ситуація може погіршитися і в тому разі, якщо частина територій України не визнає результатів позачергових парламентських виборів.

«Другий момент, якщо вибори проходитимуть в умовах війни не на всій території нашої країни, а тільки на окремих територіях, а інші території не визнають їх результати, то такі вибори будуть прямим кроком до вулканізації України. Тобто, розвиток країни піде за югославським сценарієм. І зупинити його не зможуть ні радикальні партії, ні армія, ні чинний Президент. Будуть запущені механізми, що працюють самі собою», - припустив Голуб.

На уточнююче запитання про те, якщо майбутній парламент буде здебільшого представлений радикальними силами, то війна триватиме й надалі, нардеп відповів:

«Я думаю, що це (буде - Ред.) однозначний розвал країни. Це загибель країни та її розкол. Те, що, безумовно, він супроводжуватиметься великою кров'ю, це вже зрозуміло», - резюмував він.

Тетяна Мацур

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

607