Повідомлення про замінування двох залізничних вокзалів у Кривому Розі виявилося хибним, повідомляє ВЗГ ГУМВС України в Дніпропетровській області.

Для перевірки повідомлення на годину було зупинено рух потягів, евакуйовано пасажирів та працівників вокзалів. На щастя, повідомлення про замінування виявилося хибним - у приміщенні вокзалів та на прилеглій до них території вибухонебезпечних пристроїв виявлено не було.

Анонімні телефонні дзвінки з інформацією про замінування двох залізничних вокзалів у Дніпропетровській області надійшли на лінію «103» о 4:20 та 4:25. Медики повідомили про це працівників міліції, які вжили заходів для пошуку вибухового пристрою і зловмисника.

За скоєння злочину був затриманий місцевий мешканець 1989 року народження, який зі свого стаціонарного телефону зателефонував і повідомив про замінування двох залізничних вокзалів. Його дії кваліфікуються слідчими за 1 ч. ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності). Санкція статті передбачає від 2 до 6 років позбавлення волі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

83