Прокуратурою міста Києва розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами КМДА та КП «Київпастранс», повідомили Forum'у в Управлінні зі зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури.

На підставі рішення КМДА посадовими особами Департаменту економіки та інвестицій виконавчого органу Київської міськради укладено інвестиційний договір, яким земельну ділянку площею 9,6 га на вул. Полярній, 20 передано приватному підприємству під будівництво торговельного комплексу.

У ході прокурорської перевірки встановлено, що передача зазначеної земельної ділянки відбулася з порушенням земельного законодавства, без ухвалення відповідного рішення Київської міської ради.

Крім того, встановлено, що на зазначеній ділянці розташовано цілісний майновий комплекс автопарку КП «Київпастранс», який є базою для розгортання пункту попереднього збору та відправки мобілізаційних ресурсів на території Оболонського району. Як наслідок, військовослужбовці та техніка, призначена для підтримки армії і відправки в зону АТО, фактично позбавлені місця збору.

Відомості про скоєння посадовими особами кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем) внесено до ЄРДР.

Хід розслідування справи перебуває на контролі прокурора міста Києва. Крім цього, столична прокуратура в Господарський суд м. Києва подала позов про визнання недійсними розпорядження КМДА та інвестиційного договору, які стали передумовами передачі зазначених об'єктів у приватну власність.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

149