Захист колишнього першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова вимагає від Генеральної прокуратури закрити кримінальне провадження через відсутність складу злочину. Про це Forum'у повідомили в прес-службі політика.

«Ми встановили низку обставин, які свідчать про відсутність складу злочину в діях Арбузова. Жодна з проведених у рамках кримінального провадження експертиз не підтвердила звинувачення слідчих Генпрокуратури, описані в підозрі. Тому ми вимагаємо від ГПУ не продовжувати здійснювати незаконні дії, а згідно з нормами КПК закрити кримінальне провадження», - сказав адвокат Ігор Фомін.

За словами начальника Головного слідчого управління ГПУ Святослава Лаганяка, Арбузов, будучи главою НБУ, всупереч нормам закону організував прийняття завідомо неправомірного рішення про створення національного банківського телебачення.

«Спонсорування каналу і подальше його функціонування здійснювалося виключно за рахунок НБУ. Водночас у законодавстві є чітка заборона на такі дії», - сказав прокурор.

Разом із тим сам Арбузов категорично спростував інформацію ГПУ.

«Практика гучних заяв та відсутності аргументів сприяла тому, що відомство дискредитоване в очах суспільства. Навіть незважаючи на фактично «лежачий стан», прокуратура продовжує озвучувати звинувачення, які не мають стосунку до реальності. Наприклад, теза слідчого про те, що БТБ створений всупереч чіткій забороні. Але це ж абсурдно. Невже мені потрібно вказувати слідчому на те, що такої заборони в законодавстві не існує. Крім того, є норма, що дозволяє НБУ засновувати дочірні підприємства і брати участь в їхніх капіталах, що й було зроблено в цьому випадку», - сказав Арбузов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

73