На закритому засіданні Верховна Рада України ратифікувала дві міжнародні угоди з розслідування катастрофи малайзійського «Боїнга», а також заслухала доповідь міністра оборони Валерія Гелетея.

Як передає кореспондент Forum'у, про це повідомив народний депутат від партії «Свобода» Юрій Сиротюк.

«Ратифіковано дві угоди щодо допуску до пошуків загиблих з урядом Голландії та урядом Австралії. А також ми заслухали доповідь міністра оборони», - сказав він.

Також, за словами Сиротюка поки невідомо, в якому режимі проходитиме розгляд подальших питань, винесених на порядок денний, у закритому чи відкритому режимі.

Варто також зазначити, що ухвалені парламентом міжнародні угоди (№0087, №0088) дозволяють фахівцям з Австралії та Нідерландів проводити розслідування катастрофи малайзійського борту МН-17 на території України.

Крім того, у текстах угод сказано, що з австралійського боку в Україну може бути допущено до 250 озброєних представників спецмісії, а з боку Нідерландів - до 700 озброєних фахівців.

Як повідомляв ForUm, група поліцейських з Малайзії вирушила до України для охорони місця катастрофи «Боїнга-777» «Малайзійських авіаліній».

17 липня літак «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія) зазнав катастрофи в Донецькій області України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом