Петро Симоненко веде переговори з керівництвом ОБСЄ щодо плану мирного врегулювання воєнного конфлікту в Україні.

Найближчим часом відбудеться зустріч на вищому рівні лідера КПУ, народного депутата України Петра Симоненка і керівництва ОБСЄ.

Про це заявив журналістам лідер КПУ, народний депутат України Петро Симоненко.

«За два дні перебування у Відні мною були проведені попередні переговори з лідерами різних політичних структур Європи, результатом яких стала домовленість про те, що наприкінці цього тижня - початку наступного відбудуться мої зустрічі з керівництвом структур ОБСЄ на яких обговорюватиметься план мирного врегулювання в Україні, а також, неприпустимі з точки зору європейської демократії, політичні гоніння на опозиційну до нинішньої влади партію - Комуністичну партію України та спробу її незаконної заборони», - заявив Симоненко.

Лідер українських комуністів також поінформував, що досягнуто домовленості про проведення через тиждень у Німеччині широкої прес-конференції на якій буде представлена реальна картина того, що відбувається в Україні, а також позиція Компартії перед другим засіданням суду, призначеного на 14 серпня, щодо незаконного та антиконституційного позову Мін'юсту, що вимагає заборони Компартії на основі сфабрикованих звинувачень.

Враховуючи прагнення ОБСЄ знайти шляхи мирного врегулювання збройного конфлікту в Україні, керівництво цієї організації позитивно відреагувало на мирні ініціативи Компартії, які ми пропонували з самого початку і реалізація яких дозволила б не допустити масштабного кровопролиття, зберегти тисячі життів, пише «Golos.ua».

«Ми очікуємо від ОБСЄ рішучих дій для мирного врегулювання ситуації. Вони (керівництво ОБСЄ), на прикладі трагедії малайзійського лайнера і подальшої ескалації конфлікту вже на міжнародному рівні, переконалися в серйозності проблем і загрозах, які збройне протистояння на Донбасі несе не тільки народу України, але й народам Європи», - сказав лідер КПУ.

З іншого боку, зазначив Петро Симоненко, Україна готується до дострокових парламентських виборів, і структури ОБСЄ відправляють своїх спостерігачів, завдання яких захищати демократичні принципи формування влади і право громадян на свободу вибору. Особливо в умовах війни в Україні.

«Тому, крім мирного плану врегулювання ситуації і припинення громадянської війни в Україні, темою наших переговорів з ОБСЄ стануть також і проблеми, пов'язані із забезпеченням прав і свобод громадян, запобігання фальсифікаціям і контроль за дотриманням законів та принципів демократії під час проведення дострокових парламентських виборів в Україні, якщо вони відбудуться», - наголосив лідер Компартії.

Що стосується безпосередньо спроб нинішньої влади всупереч демократії, права і здоровому глузду заборонити діяльність Компартії України, яка виступає за мир та цілісність країни, Петро Симоненко сказав, що лідери європейських соціал-демократів з тривогою оцінюють ситуацію і висловилися за неприпустимість переслідувань політичних опонентів та опозицію, як це практикується в сьогоднішній Україні.

Симоненко нагадав, що раніше було досягнуто домовленості про участь 14 серпня в судовому засіданні з питання заборони Компартії представників Європарламенту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

53