Уряд схвалив законопроект про обмеження права міліції на складання адміністративних протоколів за порушення правил торгівлі на ринках.

Як повідомляє урядовий портал, на засіданні 23 липня Кабмін схвалив проект закону України «Про внесення зміни до статті 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо скасування повноважень органів внутрішніх справ стосовно складання протоколів за порушення правил торгівлі на ринках».

«Цей нормативний акт передбачає скасування повноважень органів внутрішніх справ щодо складання протоколів про адміністративні правопорушення, передбачені статтею 159 (Порушення правил торгівлі на ринках) КпАП», - йдеться в повідомленні.

Для цього в законопроекті пропонується внести зміни до статті 255 КупАП, позбавивши працівників міліції права складати протоколи про зазначені адміністративні правопорушення.

«Це дозволить скоротити кількість перевірок суб'єктів господарювання, поліпшити умови ведення підприємницької діяльності, зменшити втручання контролюючих органів у господарську діяльність», - зазначили в уряді.

У Кабміні уточнили, що право складання протоколів залишається тільки за посадовими особами, уповноваженими на те виконавчими комітетами сільських, селищних, міських рад, якими встановлюються й затверджуються правила торгівлі на ринках.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом