Президент України Петро Порошенко спробує повторити успіх свого попередника Віктора Януковича в частині формування більшості з числа своєї партії у парламенті.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-конференції заявив політолог, директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

Коментуючи розпад коаліції, експерт зазначив, що «ми стали свідками того, що в країні нічого не змінилося».

«І те гасло «жити по-новому», про яке неодноразово говорилося, не діє. Складається враження, що немає бажання його й застосовувати. З моєї точки зору, на відміну від реальної війни, яка проходить на Донбасі, ми стали свідками початку політичної війни в середині України - місті Києві», - зазначив Бала.

За його словами, події минулого тижня показали, що президент разом зі своєю командою має намір йти на парламентські вибори.

«Ті старі методи, які були застосовані минулого тижня, випливають, з моєї точки зору, тільки з одного - Президент і його команда вирішили йти на вибори», - зазначив він.

Бала також звернув увагу, що за день до розпаду коаліції, були оприлюднені результати соціологічного дослідження, де вперше пропрезидентська займає перше місце.

«Побачите, будуть постійно з'являтися якісь дослідження, які показуватимуть тільки те, що рейтинг цієї партії зростає і все у неї чудово. Тобто, (проглядається - Ред.) бажання повторити «успіх» Януковича в 2012 році. Хоча він тоді не вдався. Вони тоді також хотіли мати 226 голів виключно свого більшості - від ПР», - резюмував Бала.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом