На площі Конституції біля центрального входу до Верховної Ради України мітингують аграрії проти скасування пільг на фіксований податок. Про це повідомляє кореспондент Forum'у.

Люди тримають у руках плакати з написами: «Геть руки від українського села», «Не дамо зруйнувати село», «Скасування держпідтримки села - теракт проти України» та ін.

«Це мітинг проти підвищення податків, тому що в наш час дуже важко виживає село. Якщо ще піднімуться податки, взагалі вся продукція знеціниться і буде безглуздо все вирощувати. Ми проти законопроекту №4309а, в якому йдеться про зняття пільг на фіксований податок для аграріїв», - пояснив один з активістів мітингу.

Мітингувальники виставили на площі відра та мішки із зерном. За словами однієї з активісток, це символізує продукцію сільського господарства, кількість якої, на її думку, в разі скасування пільг на фіксований податок, знизиться у багато разів, оскільки сільськогосподарському виробнику буде невигідно працювати.

Варто зазначити, що урядовий законопроект №4309а, що стосується внесення змін до Податкового кодексу, винесено для включення до порядку денного сьогоднішнього засідання парламенту.

 

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом