Президент України Петро Порошенко у ході розмови з прем'єр-міністром Фінляндії Олександром Стуббом висловився за позачергову зустріч глав держав Європейського Союзу у зв'язку з авіакатастрофою малайзійського «Боїнга-777».

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«Президент України подякував Прем'єру Фінляндії за особливу увагу, оскільки трагедія з літаком «Малайзійських авіаліній» є не тільки українським питанням, а предметом глобальної безпеки», - сказано в повідомленні.

За словами Порошенка, українським фахівцям вдалося вивезти тіла загиблих з місця трагедії, які далі будуть транспортовані в Нідерланди для подальшої ідентифікації та проведення необхідних процедур.

Порошенко також наголосив, що подальші зусилля мають бути зосереджені «на припиненні підтримки терористів з російського боку» і висловив надію на міжнародне сприяння.

У свою чергу Олександр Стубб повідомив, що на засіданні Ради ЄС 22 липня буде приділено особливу увагу ситуації в Україні і питанню збитого літака «Малайзійських авіаліній».

«Петро Порошенко зазначив, що важливо, щоб наступним кроком стало скликання позачергової зустрічі глав держав ЄС, адже саме Європейська Рада своїм рішенням зможе ввести такі рішучі кроки проти тих, хто підтримує терористів», - сказано в повідомленні прес-служби Президента.

Як повідомляв ForUm, 17 липня на території України розбився «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», який летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур.

Лайнер упав в околицях села Грабове Шахтарського району Донецької області. На борту перебувало 283 пасажири та 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом