З Харкова в Амстердам тіла загиблих пасажирів авіалайнера «Боїнг-777» будуть доставлені після завершення необхідних процедур, можливо, впродовж доби. Про це журналістам у Харкові повідомив перекладач малайзійської місії Мохамад Акман Алі.

«Наскільки я знаю, це буде відразу, як тільки всі процедури будуть завершені. Може бути сьогодні, може бути завтра. Це залежить від іншої сторони», - сказав він, зазначивши, що він точно не має інформації про час відправлення тіл, повідомляє «УНІАН».

За його словами, до Харкова з Києва учора ввечері прибула делегація у складі 42 осіб, у тому числі 5 представників преси. Мохамад Акман Алі повідомив, що зараз на «Заводі імені Малишева» проходить попередня процедура ідентифікації тіл і встановлення цілісності тіл загиблих. Там працюють фахівці з Нідерландів, Малайзії та Німеччини. Він повідомив, що родичі загиблих з Малайзії в Харків не приїжджали.

Як раніше повідомляв ForUm, 22 липня до Харкова прибув потяг з останками тіл загиблих внаслідок катастрофи малайзійського «Боїнга-777» в Донецькій області.

17 липня на території України розбився «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», який летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур.

Лайнер упав в околицях села Грабове Шахтарського району Донецької області. На борту перебувало 283 пасажири та 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

78