У Черкасах співробітники Головного управління боротьби з організованою злочинністю затримали 63-річного чоловіка, який намагався підкупити слідчого, щоб уникнути відповідальності за скоєний злочин.

Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Черкаській області.

Згідно з повідомленням, чоловік підозрювався у шахрайстві.

«Намагаючись уникнути відповідальності, підозрюваний запропонував слідчому п'ять тисяч доларів США. Зловмисник навіть не здогадувався, що за його дії йому доведеться відповідати перед законом», - йдеться в повідомленні.

За даними оперативників УБОЗ, гроші передбачалися за внесення слідчим змін у матеріали кримінального провадження, які надалі стали підставою для закриття справи або визнання підозрюваного невинним у ході судового розгляду.

У прокуратурі також зазначили, що про спробу підкупу повідомив сам слідчий, якому зловмисник запропонував гроші.

«Слідчий одного з райвідділів міста Черкаси звернувся до керівництва з інформацією про те, що громадянин, кримінальна справа стосовно якого перебуває в його провадженні (у провадженні слідчого - ред.), запропонував йому п'ять тисяч доларів США як хабар за допомогу, щоб уникнути кримінальної відповідальності», - підкреслили в прокуратурі.

Слідче управління УМВС відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі - позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої й зі спеціальною конфіскацією) Кримінального кодексу України. Речові докази вилучено.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

132