Президент України Петро Порошенко доручив віце-прем'єр-міністрові Володимиру Гройсману та міністрові закордонних справ Павлу Клімкіну забезпечити проведення слідчих дій обставин катастрофи «Боїнга-777» під керівництвом Міжнародної організації цивільної авіації - ІCАО.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Крім того, Порошенко доручив Гройсману і Клімкіну зробити все необхідне для негайного повернення тіл загиблих рідним та близьким для поховання.

За словами Порошенка, Україна і Нідерланди домовилися координувати дії не тільки в розслідуванні трагедії, але й у притягненні всіх винних у злочині до відповідальності.

«Ми отримали запевнення, що Нідерланди нададуть максимальне сприяння діяльності слідчої комісії», - сказав Глава держави.

Також наголошується, що Президент України та Надзвичайний і Повноважний Посол Нідерландів в Україні Кейс Ян Рене Кломпенхаувер вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання і схилили коліна.

Як повідомляв ForUm, 17 липня на території України розбився «Боїнг-777» Malaysian Airlines, що летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур.

Лайнер упав в околицях села Грабове Шахтарського району Донецької області. На борту перебувало 283 пасажири та 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте у ході телефонної розмови з Президентом України Петром Порошенком заявив про те, що на сьогодні для нього головним завданням є повернення на батьківщину тіл загиблих в авіакатастрофі 17 липня в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом