Глава фракції «УДАР» Віталій Ковальчук упевнений, що дострокові парламентські вибори повинні відбутися у 2014 році. Про це він заявив у коментарі Forum'у.

«Наша позиція чітка і послідовна - необхідне перезавантаження всієї влади, в тому числі мають відбутися дострокові парламентські вибори. Проект постанови «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України ХІІ скликання» №4107-а має бути розглянутий у сесійній залі», - підкреслив він.

Ковальчук також наголосив, що після голосування за цією постановою, стане зрозуміло, яким чином ВРУ піде на дострокові вибори.

«Якщо проект буде підтриманий парламентом, зрозуміло, що буде один сценарій розвитку подій, якщо ні - то інший», - сказав він.

Парламентарій також не став коментувати інформацію про те, що фракція «УДАР» у разі неприйняття постанови про достроковий розпуск ВРУ планує вийти з коаліції до кінця поточного тижня, що дасть право Президенту через 30 днів видати указ про розпуск парламенту через відсутність більшості.

За його словами, якщо суспільство вважає, що цей тиждень є вирішальним для проведення позачергових виборів, «ми реагуватимемо на такий запит, але спочатку давайте дочекаємося голосування за постанову».

 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом