«На уламках борту MH17 можна бачити пошкодження, які вказують на те, що його уразила ракета біля переднього вантажного відсіку», заявили вчора експерти, вивчивши зроблені The Times фотографії на місці катастрофи», - повідомляє кореспондент The Times Том Кофлан пише «Inopressa».

«Пошкодження, як видається, не відповідають тому, що можна очікувати від слідів осколкової боєголовки, - заявив на умовах анонімності експерт з авіації протиповітряної оборони з провідного дослідницького центру. - Тип пошкодження і будь-які відновлені збірні фрагменти можуть стати цінними розпізнавальними ознаками під час встановлення типу ракети».

«Інший експерт у галузі військової авіації висловив подібні оцінки. Мало місце велике зовнішнє почорніння й очевидні сліди осколків шрапнелі. Зовнішня алюмінієва структура була пробита, і ці сліди відповідають траєкторії польоту фрагментів ракети», - пише видання.

«На тлі того, як міжнародні експерти, які проводять розслідування, намагаються зафіксувати картину катастрофи, зображення уламків та інтерв'ю з очевидцями підтримують теорію, згідно з якою літак був збитий однією або кількома ракетами на території, де неодноразово мали місце операції українських літаків ВПС», - зазначає автор статті.

«Місцеві жителі повідомили, що за кілька днів до атаки українські військові літаки почали проводити щоденні бомбардування з великої висоти», - йдеться у публікації.

«Інші очевидці стверджували, що метою цих рейдів були прикордонні з Росією райони, де діють сепаратисти», - пише Кофлан.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1317