Комісію з розслідування катастрофи малайзійського «Боїнга-777» в Донецькій області мають очолити Нідерланди. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на брифінгу в кризовому Українському медіа-центрі.

Він наголосив, що це був міжнародний злочин проти людяності, і його повинна розслідувати міжнародна комісія.

«Ми готові до того, щоб керівництво і координацію розслідування взяли на себе Нідерланди як країна, яка найбільше постраждала, із залученням усього міжнародного співтовариства», - сказав Яценюк.

Також, за його словами, Україна готова взяти на себе транспортування тіл жертв катастрофи «Боїнга» в Нідерланди для проведення незалежної експертизи.

«Український уряд готовий транспортувати всі тіла загиблих в Амстердам для проведення всіх необхідних і незалежних експертиз», - заявив він.

За словами Яценюка, Україна готова передати координаційну роль щодо розслідування цієї «жахливої трагедії нашим західним партнерам».

Він наголосив, що в розслідуванні має бути задіяно все міжнародне співтовариство.

Яценюк додав, що з боку російського керівництва не було надано необхідного сприяння.

Як відомо, 17 липня на території України розбився «Боїнг-777» Malaysia Airlines, що летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур.

Лайнер упав в околицях села Грабове Шахтарського району Донецької області. На борту було 283 пасажири та 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

У літаку перебувало 192 громадянина Нідерландів.

За матеріалами «УНІАН», «Інтерфакс-Україна»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом