Рада Безпеки ООН у ніч на понеділок завершила узгодження проекту резолюції щодо катастрофи малайзійського Boeing на сході Україні. Про це повідомляє РІА «Новости».

«Текст складений. Голосування відбудеться в понеділок о третій годині (21.00 за Києвом)», - сказав британський постпред при ООН Марк Лайел Грант. За його словами, документ містить деякі зміни. «Є одна-дві зміни і, я сподіваюся, всі проголосують», - сказав британський посол.

Раніше російський постпред при всесвітній організації Віталій Чуркін повідомив, що Росія надала свій проект резолюції щодо загибелі малайзійського лайнера з вимогою про безстороннє міжнародне розслідування трагедії. Крім того, свій проект для голосування надала Австралія.

Перед початком засідання Чуркін пояснив журналістам, що Росія наполягає на обов'язковому включенні в текст проекту вимоги про те, щоб міжнародне розслідування загибелі малайзійського літака має проводитися під егідою міжнародної організації цивільної авіації ICAO. При цьому австралійський постпред при ООН Гаррі Куінлан, який представив свій проект резолюції, відмовився від будь-яких коментарів.

Як відомо, 17 липня на території України розбився «Боїнг-777» Malaysia Airlines, що летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур.

Лайнер упав в околицях села Грабове Шахтарського району Донецької області. На борту перебувало 283 пасажири та 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

38