Заборона польотів над Україною торкнеться близько 40 авіакомпаній, але не призведе до помітних змін тривалості польотів. Про це представник європейського диспетчерського агентства Євроконтроль повідомив на брифінгу в Брюсселі.

«Загалом заборона торкнеться щодня приблизно 350 рейсів, що виконуються літаками близько 40 авіакомпаній», - повідомив він.

Представник підтвердив, що Євроконтроль «офіційно закрив усі повітряні коридори на всіх ешелонах (висотах) над територією сходу України». За його словами, це призведе до зростання навантаження на повітряні коридори Болгарії, Польщі і Туреччини.

«Зміни тривалості і часу польотів будуть мінімальними, пасажири навряд чи помітять значну різницю», - сказав він, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Як раніше повідомляв ForUm, 17 липня літак «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи в Донецькій області України.

Розпорядженням керівництва Європейської організації з безпеки повітряної навігації (Eurocontrol) повітряний простір України закрито для польотів літаків цивільної авіації.

Українська авіавлада закрила авіаційний простір над сходом України після катастрофи малайзійського авіалайнера «Боїнг-777».

Російські авіакомпанії припиняють використання повітряного простору України для виконання транзитних польотів, про це йдеться в повідомленні Росавіації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом