Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Міністром закордонних справ Японії Фуміо Кісіда, на якій закликав Японію приєднатися до країн, які запровадили обмежувальні заходи проти Російської Федерації.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

Зазначається, що Порошенко подякував Японії за чітку позицію підтримки суверенітету і територіальної цілісності України.

«Ми дуже цінуємо позицію Японії у «Великій сімці», підтримку курсу України в Раді Безпеки та Генеральній Асамблеї ООН», - цитує Президента його прес-служба.

«Глава держави звернув увагу на рішення Європейської Ради, а також США про запровадження додаткових обмежувальних заходів стосовно Росії. Петро Порошенко закликав Японію, як демократичну країну і члена «Великої сімки», виступити з солідарною позицією», - сказано в повідомленні.

Також наголошується, що Порошенко подякував Японії за надання понад 1,5 мільярда доларів фінансової допомоги Україні на економічні реформи, з яких 1,1 мільярда доларів пільгового кредиту надано для реалізації проекту реконструкції Бортницької станції аерації.

Президент також відзначив виділення Японією 300 мільйонів доларів кредитної лінії Японського агентства гарантування експорту та інвестицій для експорту в Україну товарів, а також 100 мільйонів доларів, угоду про надання яких буде підписано 17 липня, на програму розвитку, яка буде реалізовуватися разом із Світовим банком.

Крім того, Порошенко закликав Японію приєднатися до країн, які допомагають відновленню інфраструктури, зруйнованої внаслідок дій незаконних збройних формувань на сході України.

Президент України також запросив Прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе відвідати Україну в зручний для нього час.

«Саме зараз той час, коли ми можемо значно підвищити рівень інтенсивності та ефективності наших контактів», - заявив Глава держави.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

46