Російський адвокат льотчиці Надії Савченко Марк Фейгін, яка наразі утримується в СІЗО Воронежа, висловився про намір заявити в Слідчий Комітет РФ про викрадення льотчиці.

«Вийшли від Надії Савченко з СІЗО. Ми подаємо в СК РФ заяву про викрадення Надії Савченко за ст.126 КК з території України», - повідомив Фейгін 17 липня.

За його словами, Савченко також відвідала уповноважений з прав людини в Російській Федерації Елла Памфілова, передає «Інтерфакс-Україна».

Як повідомляв ForUm, 31-річна льотчиця Надія Савченко воювала на сході України у складі добровольчого батальйону «Айдар» і в червні потрапила в полон до незаконних збройних формувань під містом Щастя Луганської області.

8 липня вона опинилася у Воронезькому СІЗО. Як стверджують в Слідчому комітеті РФ, Савченко перетнула кордон з Росією без документів під виглядом біженки і була затримана в одному з населених пунктів для встановлення особи, після чого з'ясувалося, що вона є підозрюваною у справі про вбивство російських журналістів ВГТРК Ігоря Корнелюка та Антона Волошина під Луганськом. 9 липня їй було офіційно пред'явлено звинувачення в пособництві у вбивстві.

Європейський суд з прав людини 15 липня розпочав провадження у справі Надії Савченко проти Російської Федерації і надав справі статус пріоритетної.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом