Олігархи воюють за електоральне спадщину Партії регіонів і скоро почнуть оприлюднювати компромати. Таку думку Forum'у висловив політик, народний депутат кількох скликань ВРУ Тарас Чорновіл.

За його словами, «на ці голоси зараз орієнтуються люди Дмитра Фірташа, а, власне кажучи, Сергія Льовочкіна зі своєю партією ПРУ. Вони розраховують, що, маючи ресурси і вплив, зможуть захопити голоси Партії регіонів. У них вже є політична сила і медіа-ресурси... У Льовочкіна є ще Ляшко, якого завжди можна використати як «троянського коня».

«Але з іншого боку є Ігор Коломойський, який вважає, що за заслуги перед державою він має право на вплив не тільки в Дніпропетровській та Донецькій областях, а по всій Україні. Він хоче мати свою потужну фракцію у ВР, можливість впливати на прийняття рішень, бути учасником великих подій не просто як олігарх-патріот, а як людина, що має своє представництво в центральній владі. Поки до кінця незрозуміло, яким чином він проводитиме свої сили. Цілком ймовірно - через Сергія Тігіпка. Але, напевно, будуть ще якісь варіанти і проекти», - пояснив він.

Політик упевнений, що війна відеосюжетів на провідних телеканалах також спрямована на завоювання підтримки електорату ПР. «Дивишся одних - у війні на сході перемагають батальйони, які куруються Коломойським, перемикаєш - усе навпаки. Йдуть прямі випади. Скоро дійде до жорсткої війни компроматів. Мета: нейтралізувати та деморалізувати, змусити помилитися опонента. Це триватиме до парламентських виборів, виборча кампанія вже розпочалася», - додав він.

«Яка роль у всьому Сергія Лещенка - не знаю. Раніше він був пов'язаний з середовищем, близьким до Льовочкіна, це добре відомо. Він грав свою роль у старій війні Льовочкіна проти Клюєва. Він добре грав цю роль. Потім з'явився ряд матеріалів, у яких «били» Фірташа. Незрозуміло, що це могло означати, але співпало з періодом охолодження до Фірташа. Зараз Фірташ не в тій ситуації, щоб самостійно диктувати умови, йому потрібно грати в командну гру», - сказав він.

«Лещенко дуже тямущий журналіст. Він шукає джерела інформації. І коли йому їх почала пропонувати одна з олігархічних груп, а Льовочкін міг дати дуже велику кількість інформації, він хіба міг відмовитися?» - зазначає політик.

«Не думаю, що Лещенко та Найєм відкопували все самі. Швидше за все, на Клюєва, Януковича та інших інформацію надавав Льовочкін. Ось так поступово Лещенко втягувався у команду. Але чи є він повністю адаптованим членом цієї команди? Я сумніваюся. Наскільки глибоко і неповоротно, я не знаю», - підсумував він.

 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185