Ініціатор проведення тендеру НАК «Нафтогаз» на оренду автомобілів повинен бути негайно заарештований. Таку думку кореспонденту ForUm'у висловив політик, народний депутат Верховної Ради України кількох скликань Тарас Чорновіл.

«Це вже питання люстрації: на якомусь з таких тендерів і вибухне. Невже не можна їздити на тому, що є?! Тим більше, була постанова Кабміну, що в державних установах необхідно провести максимальне скорочення транспорту. А тут стовідсотково державна компанія, що має дефіцит бюджету більший, ніж дефіцит державного бюджету, хоче собі ще щось прикупити», - обурився він.

Чорновіл упевнений, що ініціатор проведення тендеру на оренду 45 автомобілів, включаючи 6 машин представницького класу, за 40 млн грн, повинен понести відповідальність. «І тут мова повинна йти не про звільнення, а про арешт людини, що прийняла рішення про такий тендер. Негайний арешт. Можна навіть не сумніватися, що тут не автомобілі потрібні, а з'явилася можливість провести схему, де буде 30-40% відкату», - додав він.

Крім того, за словами Чорновола, «та безвідповідальність жахлива і корупційність, присутня у чинному уряді - ні до чого доброго не призведе». «А після того, як Яценюка залишили прем'єром, можу сказати тільки одне: надалі реформи будуть буксувати, а корупція - процвітати. Ця людина тільки цим і вміє займатися, правда, ще гарно говорить. А такі речі, як з НАК, на підурядових структурах, колись викличуть бунт», - підсумував екс-парламентарій.

Нагадаємо, на сайті «Державні закупівлі» опубліковано повідомлення «Нафтогазу» про проведення тендеру на оренду 45 автомобілів (включаючи шість машин представницького класу) за 40 млн грн для «перевезень пасажирів поза розкладом». Згідно з тендерною документацією, авто представницького класу повинні мати двигун об'ємом не менше 4900 куб. см, комфортабельний салон і двозонний клімат-контроль. Крім цього, компанія має намір найняти 10 автомобілів бізнес-класу з об'ємом двигуна не менше 3100 куб. см. Весь транспорт повинен надаватися разом з водієм (до 18 годин на добу).

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом