Мер Києва Віталій Кличко підтвердив, що через обмеження постачання газу на столичні ТЕЦ місто залишиться без гарячої води. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кличка.

Для мінімально допустимого рівня гарячого водопостачання Києву потрібно не менше 1,8 млн куб. м на добу, але за дорученням міністра енергетики Юрія Продана постачання обмежене до 528 тис. кубометрів.

Кличко вважає, що доручення має бути переглянуто: відсутність гарячої води у трубах може призвести до пошкодження мереж, особливо внутрішньо будинкових, та до аварійних ситуацій у зв'язку з корозійними пошкодженнями, повідомляють «Fakty.ictv.ua».

«Я переконаний, що не можна залишити киян без гарячої води, тому звернувся і до прем'єра, і до міністра енергетики та вугільної промисловості дати доручення про відновлення постачання природного газу теплопостачальним підприємствам Києва в повному обсязі», - заявив мер Києва.

Нагадаємо, обмеження подачі газу на київські ТЕЦ пов'язані з економією газу. Якщо ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 міста Києва ще отримують певні обсяги газу, то для харківських ТЕЦ взагалі встановлені нульові обсяги споживання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом