Українці розплачуватимуться за проблеми великих бізнес-груп. Таку думку в коментарі Forum'у висловив економіст Владислав Старинець.

«Законопроект, що пропонує надати право НБУ конвертувати заборгованість у субординований борг комерційного банку, дасть позитивний результат тільки для власників великих банків, а для українців це нічим хорошим не закінчиться. Знову ж за рахунок платників податків великі фінансово-промислові групи вирішуватимуть свої проблеми. Розумні будуть платити за дурних», - сказав Старинець.

Економіст пояснив, що українці зі своєї кишені оплачуватимуть борги комерційних банків.

«Виходить, що люди, які не мають фінансових проблем, будуть розраховуватися за тих, хто не врахував ризики стрибків національної валюти. Для більшості в цьому немає нічого хорошого», - вважає він.

Нагадаємо, у комітетах Верховної Ради на розгляді перебуває законопроект нардепа Івана Фурсіна, який пропонує надати право НБУ конвертувати заборгованість комерційного банку з рефінансування у субординований борг, та/або викуп цінних паперів комерційного банку (у тому числі, акції, облігації). Фактично регулятор на свій розсуд зможе «прощати» мільярдні борги з рефінансування.

 

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

125