Днями кореспонденти «Вестей» стали свідками того, як порушує правила ПДР мер Києва.

Видання зазначає, що автомобіль з Віталієм Кличком за квартал від КМДА хвацько розвернувся в недозволеному місці, перетинаючи подвійну суцільну. «Справа була у четвер, в розпал трудового дня. Близько 16:00 Кличко заїхав на пізній обід у ресторан китайської їжі на вул. Б. Хмельницького. Як нам вдалося дізнатися, мер любить страви з рису різних кухонь світу. У цьому закладі рис на гарнір обійдеться в 100 грн. Подають тут також делікатеси, жаб'ячі лапки і незвичайні морепродукти. Середній чек на людину без алкоголю - 300 грн», - пише газета.

«Через 40 хвилин Кличко залишив ресторан у супроводі свого охоронця, якого воліє називати особистим помічником, і пішов у бік свого позашляховика Toyota Sequoia. До речі, поки мер був відсутній, п'ятиметрова машина з водієм чекала його на вулиці, перекривши тротуар для пішоходів. Як тільки Кличко сів у машину, водій не став шукати місце для розвороту, а прямо тут, на вул. Б. Хмельницького, перетнув подвійну суцільну і поїхав у бік Хрещатика. Інспекторів поблизу не було, тому водія мера нікому було штрафувати», - зазначає видання.

Як розповів заступник начальника ДАІ Києва Олександр Ткаченко: «За порушення вимог розмітки відповідно до ст. 122 ч. 1 - штраф у розмірі 255-340 грн».

«До речі, перетин подвійної суцільної - це найбільш часте нехтування ПДР політиками. Цим грішив за кілька місяців до обрання на пост президента Петро Порошенко, а також попередник Кличка Володимир Бондаренко. Цікаво, що авто Кличка раніше вже було помічене під час такого порушення, як поворот у невстановленому місці. Тоді політик виправдовувався, що не встежив за молодецтвом водія», - йдеться в матеріалі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

80