В інформаційній війні Ігоря Коломойського і Дмитра Фірташа переважають економічні інтереси. Про це пише в редакційній статті газета «Вести».

На думку джерел видання, економічні інтереси стоять на першому місці. «По-перше, це питання губернаторів - хто, куди призначить свою людину, - вважають джерела. - А губернатори - це ті люди, які сидять на потоках і «кроять» бюджетні грошики на користь своїх господарів. Другий момент - це запланована приватизація небагатьох, що залишилися у власності держави, ліквідних підприємств. За них також йде боротьба. По-третє, це питання газу. Обидва олігархи володіють енергоємними підприємствами, а газу в країні залишилося не так уже й багато. Тому йде війна за те, хто отримає дефіцитний енергоресурс і за яку ціну».

«Вести» нагадують, що Ігор Коломойський і Дмитро Фірташ продовжують ламати списи на очах всієї країни. Причому Коломойський публічно визнав конфлікт і війну через ЗМІ, які належать олігархам. «В цей момент я - позитивний герой, а Льовочкін з Фірташем - негативні герої. Коли негативні герої про позитивних героїв говорять погано, мінус на мінус дає плюс. Тобто я стаю ще більш позитивним. А от коли я говорю про них погано, плюс на мінус дає мінус», - підвів підсумок останніх битв губернатор-олігарх.

У цьому ж інтерв'ю губернатор-олігарх назвав список компаній, які, на його думку, треба націоналізувати. Всі вони - «Укртелеком», «Дніпроенерго», «Сумихімпром», облгази і т. д. - належать групі Фірташа, або Рінату Ахметову. Співвласник «Привату» запевняє, що не зацікавлений в жодному з об'єктів.

Якщо «Інтер» Фірташа обмежився одним залпом (фільмом «Приват хамелеон»), то «1+1» продовжує видавати «Українські сенсації» про життя Фірташа та його союзників, нагадує видання. «Минулого тижня за допомогою політтехнолога Тараса Березовця «Плюси» видали нову історію розвитку Майдану-2013, майже виправдавши екс-президента Віктора Януковича: він не винний у розгоні протестувальників в ніч з 29 на 30 листопада. Нібито екс-глава АП Сергій Льовочкін спотворив наказ шефа - президент дав команду очистити Майдан, а глава АП передав начальнику столичної міліції Валерію Коряку команду: «Зачистити». За цією версією, Льовочкін уже тоді розумів, що зачистка призведе до падіння Януковича, і свідомо зливав шефа», - пише видання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

393