Прокуратурою Центрального регіону України з нагляду за додержанням законів у військовій сфері до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості й розпочато досудове розслідування за фактом зловживання службовими особами однієї з військових частин Державної прикордонної служби України, яка дислокується в Черкаській області, своїм службовим становищем, за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України, повідомили Forum'у в прес-службі прокуратури.

«Так, у засобах масової інформації з'явилася інформація про те, що у вересні 2013 року службові особи військової частини під час проведення державних закупівель картоплі для забезпечення військовослужбовців харчуванням на період з вересня 2013 року по червень 2014 провели торги з наданням переваг одному підприємцю», - йдеться в повідомленні.

Як зазначає прокурор Центрального регіону України з нагляду за додержанням законів у військовій сфері Юрій Війтєв, надалі, уклавши договір на постачання 104 тонн картоплі, за можливості отримувати її частинами в необхідній для споживання кількості з метою забезпечення її якості, визначили в специфікації до договору постачання картоплі в повному обсязі протягом вересня-жовтня 2013 року.

«У зв'язку з чим картопля була прийнята в повному обсязі без забезпечення її належного зберігання і надалі в непридатному стані видана для вживання військовослужбовцям. Розпочато досудове розслідування», - підкреслили в прокуратурі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом