Президент України Петро Порошенко повинен буде піти на компроміс заради ухвалення змін до Конституції. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив директор політико-правових програм Центру Разумкова Юрій Якименко.

«Ще важко і зарано говорити про предмет компромісу між Президентом і парламентом щодо ухвалення змін до Конституції. Поки ми побачили тільки законопроект Президента. Повинні бути сформовані альтернативні пропозиції, щоб зрозуміти, хто чим може пожертвувати», - сказав Якименко.

Експерт зазначив, що цілком зрозумілі претензії «Свободи» щодо статусу регіональних мов і розв’язання наболілого мовного питання. Нагадаємо, що фракції «Свободи», Партії регіонів і «Батьківщини» відмовилися від голосування за президентський законопроект про внесення змін до Конституції.

«Не обійдеться без компромісу. Шляхом продавлювання однієї точки зору конституційні зміни вносити не можна. Кипить робота з доопрацювання цього законопроекту. Є і ще один момент. Цей проект розроблявся в Адміністрації Президента і не обговорювався громадськістю. Є багато авторитетних фахівців серед громадськості, хто міг би його доповнити. Зміни до Конституції пройдуть ще багато доопрацювань і тільки після цього буде винесено на узгодження з парламентом», - прогнозує він.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом