Лідер Громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук подав у РНБО України офіційну вимогу спростувати неправдиву інформацію про нього, яку 4 липня на прес-конференції розповсюдив секретар РНБО Андрій Парубій. Про це повідомляє прес-служба «Українського вибору».

«04 липня 2014 року під час офіційного брифінгу секретар РНБО України Андрій Парубій заявив про мою причетність до організації «сепаратистських подій» на сході України, прямо звинуватив у тяжких кримінальних злочинах і назвав злочинцем. Дії, в яких звинуватив мене секретар РНБО, підпадають під низку злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України, зокрема ст. 109,258-3, 258-5 та ін.», - йдеться у вимозі Медведчука.

Лідер «Українського вибору» підкреслив, що в дійсності все, сказане Парубієм, не має до нього жодного стосунку. Крім того, подібні заяви чиновника є не тільки провокаційними, аморальними і брехливими, але й грубо порушують закон.

«Ні ст.107 Конституції України, ні Закон України «Про Раду національної безпеки та оборони України» не передбачають поширення недостовірної та відверто брехливої інформації про будь-яку людину, тим більше - звинувачення в тяжких злочинах. Тому, керуючись положеннями ст. 277 КК України, Законом України «Про інформацію» вимагаю негайно провести офіційний брифінг РНБО України за участю ЗМІ, на якому спростувати недостовірну інформацію про мене, оприлюднену А. Парубієм», - заявив Медведчук.

«Якщо протягом найближчих чотирьох днів такого спростування від РНБО зроблено не буде, я захищатиму гарантовані мені Конституцією України та її законами права в судовому процесі», - йдеться в документі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

63