На думку Віктора Медведчука, восени, коли українці отримають перші платіжки за опалення і зіткнуться з сезонним підвищенням цін на продукти, всю країну можуть охопити протести.

«Україна стала жити по-європейськи! Ціни на продукти і ліки у нас тепер самі що ні на є європейські. Щоправда, зарплати і пенсії на шляху до європейських стандартів залишилися колишніми, але чиновники воліють про це не згадувати», - написав політик у своєму блозі на сайті «Українського вибору».

Медведчук зазначив, що за обіцяну Заходом допомогу пересічним українцям доведеться дорого заплатити, що стало зрозумілим вже у березні, відразу ж після оприлюднення антикризових законів Кабміну, написаних під диктовку МВФ. «Заради довгоочікуваного першого траншу кредиту уряд девальвував гривню, заморозив мінімальну зарплату і прожитковий мінімум, урізав надбавки, згорнув соціальні та освітні програми, підвищив ціни на газ та електрику, ввів нові податки. Ледь оговтавшись від перших нововведень, українці почали усвідомлювати, що стояли на майданах не для того, щоб потрапити з однієї кабали в іншу. До червня прозріли навіть ті, хто щиро вірив у допомогу міжнародних фінансових інститутів і пов'язував майбутнє країни з благополучними і відносно стабільними Євросоюзом і США», - стверджує лідер «Українського вибору».

Апофеозом політики жорсткої економії політик назвав 1 липня, коли практично вдвічі підвищилися тарифи на водопостачання та водовідведення, подорожчали гаряча вода і опалення. Крім того, перегляд «дитячих виплат» Медведчук вважає найскандальнішим нововведенням. «Одноразову допомогу при народженні дитини помітно підкоригували. Природно - у бік зменшення. Тепер вона становитиме 41 280 грн незалежно від кількості дітей в сім'ї. Раніше ж за народження другої дитини батьки отримували суму, що дорівнювала 60 розмірам прожиткового мінімуму; на третю і кожну наступну дитину – що дорівнювала 120 розмірам прожиткового мінімуму».

Покращення життя по-європейськи вже спровокувало нові майдани в Україні, іронізує лідер «Українського вибору». Як відомо, 1 липня мітинг проти підвищення комунальних тарифів відбувся в Харкові. У Києві «спалахнули» тарифний, кредитний майдани. «І це тільки початок: восени, коли українці отримають перші платіжки за опалення і зіткнуться з сезонним підвищенням цін на продукти, протести можуть охопити всю країну», - зазначив Медведчук.

«Українці, які прагнули жити по-європейськи, згідно з європейськими цінностями, отримали поки що тільки європейські ціни. Якщо це все, чого ми досягли, то чи варто за це платити таку високу ціну?» - обурюється політик.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

36