Київська міська рада підтримала рішення про розірвання з науково-реставраційним проектним будівельно-виробничим підприємством «Укрреставрація» договору про оренду Гостиного двору, передає кореспондент Forum'у.

Відповідний проект підтримав 91 депутат Київради.

Як повідомляв ForUm, раніше мер столиці Віталій Кличко вніс до порядку денного цей проект рішення.

Нагадаємо, наприкінці червня Київський апеляційний адмінсуд за позовом активістів скасував рішення Київради від 20 вересня 2012 року, яким депутати виділили землю забудовнику Гостиного двору під протиправну реконструкцію будівлі.

«Це означає, що тепер у компанії Андрія Кравця «Укрреставрація» немає дозволу робити щось на цій ділянці землі, яка тепер знову в повному розпорядженні киян. Очікуємо, що «Укрреставрація» негайно звільнить дві вулиці на Подолі, де вона розмістила своє будівельне обладнання», - повідомив на своїй сторінці у Facebook депутат Київради, активіст Ігор Луценко.

За його словами, тепер Київрада зобов'язана скасувати своє рішення, яке було визнане неправомірним у суді.

«Очікуємо шалений опір друзів Кравця в Київраді», - зазначив Луценко.

Раніше київський Апеляційний адмінсуд задовольнив позов захисників Гостиного двору на Подолі і скасував дозвіл на перебудовування будівлі в торговельний центр. Також столична влада заявила про намір повернути Гостиний двір у власність міста і перетворити його на культурний об'єкт.

Також нагадаємо, минулого року навколо будівлі Гостиного двору сталося кілька скандалів. Нові власники прийняли рішення реконструювати його під торговельний центр. Проти цього повстали столичні активісти, заблокувавши в'їзд для техніки забудовників у внутрішній двір будівлі. Протистояння тривало кілька місяців, однак пізніше захисників Гостиного двору витіснили з його території і реконструкція почалася.

Як повідомлялося, Київрада у вересні 2012 року передала ПАТ «Укрреставрація» земельну ділянку площею 1,02 га на Контрактовій площі, 4 у Подільському районі столиці в оренду на 5 років для реконструкції будівлі під торговельно-офісний центр з благоустроєм та гостьовою стоянкою.

Колишній завгосп Віктора Януковича - Андрій Кравець - кілька тижнів тому повернувся в Україну. Про це написала «Українська правда».

За даними видання, останні вісім років Кравець був одним із найбільш довірених людей в оточенні Януковича. Президент-утікач доручав йому облаштування свого побуту як на роботі, так і в Межигір'ї.

«УП» вважає, що повернення в Україну Кравця не могло відбутися без надання гарантій безпеки. «Розгадкою може бути прізвище Сергія Льовочкіна, в команду якого входив президентський завгосп», - пише видання.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом