Органами прокуратури Київської області спрямовано до Фастівського міськрайонного суду обвинувальний акт стосовно начальника районного управління Держземагентства та його спільника - директора одного з приватних підприємств, які вимагали 40 тисяч доларів США, повідомили Forum'у у прес-служба прокуратури області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в березні поточного року чиновник та його спільник вимагали й частково отримали 40 тисяч доларів США від громадянина за прискорення державної реєстрації земельних ділянок загальною площею 237 га.

Органом досудового розслідування дії підозрюваних кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України, тобто одержання посадовими особами неправомірної вигоди у значному розмірі для себе, за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, і в інтересах третьої особи дії з використанням службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

За скоєне їм загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

46