Прес-служба Громадського руху «Український вибір» відреагувала на вимогу івано-франківських депутатів заборонити діяльність Руху.

«Знаково, що ця заява з'явилася у день підписання Угоди про асоціацію з ЄС, яка, як нас запевняють, відкрила нову сторінку в історії України як правової та демократичної держави. Символічно, що вона з'явилося напередодні Дня Конституції, стаття 15 якої гарантує свободу політичної діяльності і свідчить, що «суспільне життя в Україні ґрунтується на засадах політичної, економічної та ідеологічної багатоманітності», - зазначили в прес-службі.

У Медведчука вважають, що такі дії представників «яструбів» української політики не тільки дуже небезпечні, вони розколюють суспільство і провокують нові конфлікти.

«Вкрай радикальна, відверто ксенофобська позиція депутатів Івано-Франківської облради, вимога заборонити «Український вибір» з тієї причини, що «думка про відновлення «одвічних братніх зв'язків» у тому чи іншому вигляді ще зовсім недавно проскакувала чи не в кожному інтерв'ю Віктора Медведчука», завдає удару не по Руху, а по мільйонах його прихильників, які по всій Україні (а особливо на охопленому громадянським протистоянням сході) виступають за збереження дружніх відносин з народами Росії і Білорусі», - стверджують в «Українському виборі».

В ім'я досягнення згоди і миру «Український вибір» закликає всі партії та політичні сили в Україні відмовитися від непродуманих заяв і конфронтаційних дій. «Сьогодні Україні як ніколи потрібні толерантність, взаєморозуміння і злагода. Тільки так ми зможемо відновити мир у країні, зберегти Україну єдиною і неподільною», - підсумували в прес-службі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

105