Командир батальйону «Айдар» Сергій Мельничук підозрюється в участі у мінометному обстрілі, внаслідок якого загинули журналісти ВГТРК Ігор Корнелюк та Антон Волошин, повідомляє прес-служба Слідчого комітету Російської Федерації.

«У рамках кримінальної справи про застосування заборонених засобів і методів ведення війни встановлено ще одного учасника військових дій проти мирного населення на сході України. За даними СК Росії, отриманими в ході розслідування кримінальної справи, командир батальйону «Айдар» Сергій Мельничук брав безпосередню участь в мінометному обстрілі мирної території, коли загинули журналісти ВГТРК Ігор Корнелюк та Антон Волошин», - йдеться в повідомленні.

Найближчим часом Слідчим комітетом буде винесено постанову про притягнення Мельничука як обвинуваченого і вирішено питання про оголошення його в розшук.

Розслідування кримінальної справи триває. Слідчі СК Росії працюють з особами, які прибули з України на територію Ростовської області, Криму, а також в Білгородської, Воронезької, Брянської, Курської та низки інших областей. На цей момент як свідків допитано понад 3500 осіб, 1747 людей уже визнані потерпілими.

Раніше Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за статтею «вбивство» за фактом загибелі під Луганськом на сході України кореспондента «Вістей» Ігоря Корнелюка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

74